Godis?

Idag har jag inventerat i affären från 18.30 - 21.30.
Sen så fick jag också veta att jag ska jobba Januari ut! så det blir lite mer pengar iaf..

Sen kan jag berätta att jag ska ha ett nyårslöfte. Och denna gången ska jag hålla det. De andra gångerna som jag sagt att jag ska sluta äta godis har det inte gått så bra, men jag är trött på godis så det ska vara mitt nyårslöfte och ni kan väl hjälpa mig att hålla det? Men då får jag äta popcorn. Och jag har inte bestämt mig om jag ska få äta Pringels någon gång då och då.. 

Imorgon är det nyårsafton!

Besök!

Sitter nu och väntar på att Ida ska komma! :D wiie! Det var hur längesen som helst vi träffades, så detta ser jag framemot! :)

Sommar?

Nu är det snart midsommarafton!

Julaftons bilder


Julmat!

Asså när vi gick i skolan innan vi fick jullov så längtade jag som fan till julmaten. Jag tyckte det skulle bli as gott, men nu efter denna helg så har jag ändrat min åsikt.
Det vi har på julbordet är:
Sill
Rödbetssallad
Mimosasallad
Skinka
Lax
Gravlaxsås
Pressylta
Rullsylta
Kalvsylta
Laxpaté
Bröd
Ost
Grönkålssallad
Sallad
Leverpastej
Kötbullar
Prinskorv
Senap
Grönkål
Janssons frestelse
Potatisgratäng
Selleri bitar
Ostronskivling
Sen kommer jag inte på mer.

Och det som jag äter på julbordet är:
Rödbetssallad
Mimosasallad
Skinka
Grönkålssallad
Köttbullar
Prinskorv
Bröd
Senap
Potatisgratäng
Lite grönkål
Och det är sånt som vi äter annars till vardagen också, så det är inte något speciellt med julen.
Så jag har då kommit på att jag inte tycker det är så gott med julbord, eftersom jag äter inte det som tillhör julen..

Julhelgen!

Jag som hade längtat så sjukt mycket till julafton. Det skulle bli en sjukt bra dag och kväll.
Det började bra och så. Mamma hade lova mig att locka mitt hår som skulle ta en evighet. Men när det var en timme kvar till att Kalle Anka skulle börja så skulle hon vila lite. Men så sa jag att hon kunde göra det nu, men så sa hon: Tänk så ringer de från lasarettet och säger att vi kan hämta mormor, så jag kan göra det när vi kommer hem.
Men jag visste att när mamma hade hämtat mormor så skulle dem hem till mormor så hon kunde hämta andra kläder och det kan ta lång tid. När klockan var 14.30 så ringer mormor själv och säger att hon har blivit utskriven så kör mamma och hämtar henne och en liten stund efter att hon kört kommer Basse hem. Sen kommer Simon och Sara hem. Och när klockan blivit 14.45 så frågar jag pappa när mamma skulle komma hem så säger han att hon skulle komma hem vid 16.00 eller 16.30 så jag inser att hon inte kommer att hinna locka mitt hår.
När klockan är 15.00 och Kalle Anka har börjat så frågar jag Sara om hon kan locka mitt hår så säger hon att hon aldrig gjort det men hon kunde försöka. Så jag sätter igång tången så att den blir varm och när den är varm så är klockan 15.35 så jag säger till Basse att han kan dra ut sladden. För det tonläget Sara svarade i när jag frågade om hon kunde locka mitt hår var det samma som att säga att hon inte vill. Så när Kalle Anka är slut så går jag upp och funderar på att blöta mitt hår och sätta upp det i en boll i stället så jag gjorde det. Vid typ 16.30 när jag sitter i soffan med Basse så kommer typ pappa och säger att jag ska göra mig klar så säger jag att det inte är förrens om 1h gästerna kommer så säger Simon att de är här (Sara , Simon och Basse är mina syskon) och pappa säger att de är gäster. Men jag ser faktiskt inte de som gäster på det viset. Men jag går upp i ordning och när jag är på väg in till mitt rum så säger Simon: Varför har du flyttat in till mitt rum?
Jag svarar inte honom men tänker "Bry dig inte, du bor inte här längre." och jag är förbannad och är as trött har ont i magen och allt är bara bajs men när jag är på mitt rum så ser jag att jag inte blev nöjd med min boll på huvudet så och måste blåsa mitt hår så det blir torrt så jag kan platta det och så började jag bli stressad. Men när jag är klar med håret och bytt kläder så är klockan bara 17.15 och gästerna skulle komma 17.30-18.00 och när mamma kommer hem med mormor och jag sitter vid tv:n under en filt eftersom jag är varm men samtidigt fryser jag, så säger hon hej till Sara och Basse och sedan går hon till Simon som dukar där vi ska sitta och säger hej och ignorerar mig totalt, hon kollar inte ens på mig när hon går förbi tv:n.. Då blir jag ytterligare lite mer förbannad. Men till slut så säger hon hej.
Sen när gästerna kommer så blir det lite bättre och när vi äter så säger Simon elaka kommentarer där jag tar illa upp, men orkar inte bry mig och ignorerar honom för jag pallar inte med honom. Simon är ironisk när jag säger kommentarerna men jag tar ändå illa upp när han säger de.
Sen blir det paket öppning och då blir jag lite mer positiv. Jag blev väldigt HAPPY över presenterna för 6 av alla paket var saker som jag hade önskat mig och det är inte ofta jag får saker som jag önskar mig.
När jag öppnat alla paket så kommer Simon och sätter sig bredvid mig och frågar om jag förstod hans och Basses paket och det gjorde jag, men bara lite, så han förklarar vad han menar.
Det blev till slut en rätt så lyckad julafton, men den kunde ha varit bättre.
Jag tycker inte om när folk inte håller det de har lovat!
Jag ska snart lägga upp en bild på mina julklappar så ni får se vad jag har fått! ;)

Juldagen tillbringade jag med att fika med släkten på mammas sida. Och på kvällen åt vi julmat igen med min farbror och hans sambo och farmor och farfar.

Idag har jag jobbat. När jag var och fikade så såg jag att det nya schemat var där eftersom han som äger affären nu har sålt och den nya ägaren tar över 1/1-2011. Då såg jag att jag inte kommer att jobba kvar som kassörska. Hon som jobbar där också. Hon som jag jobbar varannan vecka med ska jobba där. Varje helg både lördag och söndag. Fattar ni! V A R J E   H E L G   B Å D E   L Ö R D A G   O C H   S Ö N D A G ! ! !
Så det är bara att börja leta jobb igen. Nu kan jag ju sitta i kassan och det är ju bra att kunna.

:)

Igår var det julafton! :D
hahaha, jag berättar mer om igår och idag för snart kommer lite gäster hit så ska vi äta ännu mer julmat! Gott, gott!

Snart julafton!

Idag är det julstädning som gäller. Hittills har jag dammsugit hela övervåningen och hela undervåningen, städat toan på övervåningen och sällt ut fyra spannar med vatten som ska bli till is lyktor. All den här städningen gör nytta. Bland annat att det blir finare och att tiden går fortare och om tiden går fortare så ska man snart sova och då vaknar man snart och då är det JULAFTON!! :D
ÅÅÅH! Jag längtar, jag vill öppna paket! haha :D
Nej nu ska jag fortsätta städa och börja förbereda maten som vi ska ha imorgon! ;)

Lite bilder från sommaren



Julstress?

Igår smakade jag tacos med banan. Johanna har sagt att det är jätte gott att ha i. Men jag tycker inte att det verkar vara så gott, men så provade jag igår och det var faktiskt rätt okej. Hahaha. Det låter inte alls gott tycker jag, tacos med banan liksom. Men som sagt så var det faktiskt det.

Idag var jag i stan med mamma och pappa. Vi skulle köpa julklappar. De skulle köpa till mina syskon och jag med. Men jag köpte aldrig några, det blev inte och jag hittade inget på Eurostop. Så jag ska åka in imorgon med Eric och Hanna och köpa till Simon och Basse. Jag hoppas jag hittar något. Fast jag ska ju till stan på tisdag och onsdag med så aa, jag lär la hitta något.

Åh, asså jag kollar på Eva och Adam. Det är så himla roligt, de är så söta.
Om det ändå hade varit så lätt som där. Det hade varit mycket lättare. 



Jul bak!

Idag så var jag och Hanna och tränade på morgonen. Enligt mig så är det hur skönt som helst att träna på morgonen. Man kommer verkligen igång och sen så har man hela dagen framför sig. Det var väldigt skönt att träna idag, haha. Sen så åkte Johanna med oss hem så bakade jag och Johanna tre olika julgodis sorter.
Det blev Rocky Road:


600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter

1. Smält cholkaden på låg värme i vattenbad.
2. Blanda samtliga ingredienser.
3. Fyll smeten i en plåt, cirka tre centimeter tjock och låt stelna i kylskåpet.
4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.
Det blev as  väldigt gott!

Knäck:



1,5 matskedar smör
två deciliter socker
två deciliter ljus sirap
två deciliter vispgrädde 
femtio gram mandel

landa socker, sirap och vispgrädde i en tjockbottnad kastrull.
(Det är viktigt att den är tjockbottnad så att det inte bränner
fast. Det är också bra att välja en stor kastrull som har stor
bottendiameter så går det fortare att koka).

Låt koka upp, rör lite då och då. Sänk värmen när det
börjat koka, men sänk inte mer än att det fortsätter koka.
Ju mer du kan sänka värmen utan att det slutar koka desto
större chans att det inte bränner fast. Oftast kan man sänka
lite allteftersom.

Blev väldigt gott!

Fudge:


Femtio gram smör
tre deciliter vispgrädde
tre deciliter socker
en deciliter ljus sirap
hundra gram vit choklad

1. Blanda alla ingredienserna
utom chokladen.
låt det koka upp länge tills termometern
står på över hundra tjugo grader. 
2. När smeten har nått hundra tjugofyra
grader lägger du i chokladen och
häller smeten i en form och
sedan låt den svalna.
3. Skär sedan upp kakan i små bitar.

Blev väldigt gott!

Det var väldigt mysigt idag. Vi kollade också igenom skolkatalogen, haha.


Julgodis!

Igår kväll var det trevligt. Och vi bestämde då att vi ska fira jul med Hanna och hennes familj hos oss! WIIIE! Så sjuukt roligt!
Idag så har jag skrivit klart min mat dagbok, nästan gjort klart historian, ska göra klart den på tisdag. Sedan har jag också bakat lite julgodis. Det blev Fudge och Skära karameller. Skulle ha gjort pepparkakor men degen var för torr så mamma ska göra ny och sen skulle jag också ha gjort pepparkakshus men så sa mamma att jag skulle vänta tills pappa kom hem så gjorde jag det, men när han var hemma så sa han att han inte hann att hjälpa mig med det så det blev inte att jag gjorde pepparkakshuset.. så jag ska antingen göra det på onsdag eller nästa helg.. haha.

Jobb.

Nu snart ska jag, mamma och pappa iväg till ett par kompisar till familjen. Det ska faktiskt bli roligt. De är väldigt roliga och snälla. Äta och och dricka gott!
Så nu hinner jag inte skriva så mycket mer.
Lite snabbt om dagen. Jag har jobbat idag. Idag var inte Ann-Magret där. Så en som heter Lotta var där ist. Har inte fått särskilt bra intryck av henne och idag när jag kom på morgonen så sa hon inte ens hej till mig, och hon snackade inte med mig på hela dagen. Det enda var typ när jag frågade om hon visste vad en produkt kostade, och sedan  var det när vi skulle stänga och när vi skulle gå hem innan vi "skiljdes" när vi gick hem. Men annars har hon som sagt inte sagt något till mig på hela dagen.. Dålig stil tycker jag. 
Imorgon ska jag baka pepparkakor och pepparkakshus! och sen blir det lite plugg med som vanligt. 
Men nu ska vi snart åka, så ni får ha en bra kväll allihopa. Så hörs vi!

Jul!

Då blev man godkännd på matteprovet! Gött! Och nu ska jag ALDRIG med ha IG på ett prov! ALDRIG ALDRIG ALDRIG!!
Sen så har jag inte orkat att skriva vad jag har ätit de sista dagana.. Men men ni överlever la! förhoppningsvis!
Imorgon börjar jag kvart i tre! Såååå sköönt! Vi har en kompdag för foto lektionerna, så vi behöver inte gå på dem vi får göra vad vi vill. Men jag ska till pappas jobb och fotografera honom när han jobbar. Han sitter på ett kontor så det blir nog väldigt kul att fotografera. Och det ska vara svårt att fotografera i ett kontor eftersom det är så dåligt ljus och bilderna blir ganska röda. Så det blir en liten utmaning. Det ska bli kul. Sedan åker jag till skolan vid halv ett och lägger in bilderna och fixar de så länge och sedan till historian och fixar där. Skulle kolla på någon dålig film om franska revolutionerna ... bläää.. Men men, nu får jag bita ihop, det är ju trots allt bara sju dagar kvar i skolan, sedan är det jullov!! Och det är bara sexton dagar kvar till julafton och jag har inte köpt en enda julklapp! 
Åååh va jag längtar till julafton. Så himla mysigt. Får öppna paket och så! Äta en massa god mat, kolla på Kalle Anka med familjen och dricka glögg och äta lite julgodis! Åååh, kan det bli bättre?

Mat!

Det jag ätit idag är:
Frukost: Havregrynsgröt
Lunch: Kyckling-curry med ris och kall sås med ett glas mjölk
Fika: Kladdkaka
Kvällsmat: Två mackor med ägg och en kopp te.
Sedan ikväll blev det lite lite Pringels, hehe.

plugg, plugg och åter plugg...

Jag tänkte att denna helg skulle bli en chill helg där jag inte tänkte plugga ett skit. Men det blev det ju självklart inte..
Det blev istället en helg med en massa äckligt plugg...
Men som tur är har jag världens bästa kusin som kan hjälpa mig. Vi satt med mitt historia arbete om revolutionerna från klockan två till klockan kvart över sex ikväll... Det kallar jag faktiskt riktigt bra jobbat! Sedan imorgon så ska mamma hjälpa mig med mitt andra historia arbete om Martin Luther. Sen på måndag ska jag åka in tidigare och plugga ännu mer historia, fixa bilder på Melina som jag sedan ska bränna ut på en skiva till min kusin och hennes pojkväns föräldrar, sedan ska jag också plugga matte med.. Ska ju göra om provet på tisdag...
Men det blev en riktigt rolig dag i alla fall, fast jag och hanna bara pluggade. Vi har ju så sjukt roligt när vi umgås. Jag skrattar aldrig så mycket som jag gör när jag är med hanna. Det är ganska sjukt faktiskt.

Do not forget that you are beautiful.

Förbannad!

När man lämnat in historia arbetet så säger hon att man måste ha fotnoter på varenda stycke, så fick ig men så stod det att jag var tvungen att skriva om kloster orden i heliga birgitta arbeten så det måste jag göra och lägga till fotnoter sen har jag skrivit om fel jävla Martin Luther!!
Det finns tydligen TRE olika luther!!!
En Martin Luther king, Martin Luther på 1900-talet och en martin luther på 1400 och 1500-talet och jag skrev om han på 1900-talet så jag måste göra om HELA ARBETET om matin luther som levde på 11400-1500 talet!!!
Och sen skulle jag kolla om mitt revolution arbete som jag har börjat på gick att öppna och då var det helt sönder som mitt förra luther arbete!!
så jag måste skriva om alla mina svar IGEN!!!
Så jag måste göra om TRE historia arbeten! TRE STYCKEN!
Kan det bli sämre!
Är så sjuuukt förbannad!
Så om det är någon som vill vara snäll och skriva ett historia arbete om Martin Luther så är det bara att säga till.
Jag har aldrig varit såhär förbannad i hela mitt liv!!
I skolan har vi i historian skrivit två arbeten om två personer. Jag har skrivit om Martin Luther och Heliga Birgitta. 
Men när man har lämnat in historia arbetena så säger läraren att man måste ha fotnoter efter varenda stycke, så fick ig men så stod det att jag var tvungen att skriva om kloster orden i heliga birgitta arbetet så det måste jag göra och lägga till fotnoter efter varje stycke sen har jag skrivit om FEL jävla Martin Luther!!
Det finns tydligen TRE olika Luther!!!
En Martin Luther king, Martin Luther på 1900-talet och en Martin Luther på 1400 och 1500-talet och jag skrev om han på 1900-talet så jag måste göra om HELA ARBETET om Martin Luther som levde på 11400-1500 talet!!!
Och sen skulle jag kolla om mitt revolution arbete som jag har börjat på gick att öppna och då var det helt sönder som mitt förra Luther arbete!!
så jag måste skriva alla mina svar IGEN!!!
Så jag måste göra om TRE historia arbeten! fattar ni TRE STYCKEN!
Sen när jag skulle skriva ut mina studiefrågor om det Kreativa bildskapandet i Foto B så har det hänt samma sak som med det första Martin Luther arbetet, så jag måste skriva de på datorn igen..
Kan det bli sämre!?!
Är så sjuuukt förbannad! Jag var så förbannad att jag började gråta när jag kom hem..
Som tur är har man en underbar kusin Hanna som ville börja med att skriva mitt arbete om Martin Luther och en underbar Johanna som erbjuder sig att man får skriva av hennes studiefrågor! I love my friends!

På tal om någon annat så idag har jag ätit:
till frukost: Havregrynsgröt, lite pepparkaks fil + en frukt
till lunch: potatis, någon kött sak, sallad, ett glas vatten
fika: två mackor, ett glas mjölk
kvällsmat: potatisgratäng, ryggbiff, mjölk

Mat dagbok!

Frukost: Havregrynsgröt, provade lite pepparkaks fil och den smakade typ bara vanilj.
Lunch: Tre pannkakor med ett glas vatten
Fika: Två mackor ett glas mjölk och juice
Kvällsmat: Makaronepudding, två mackor, halv ölkorv, ett glas mjölk.

Mat dagbok!

Idag har jag ätit:
Till frukost åt jag havregrynsgröt och grapefrukt. Till lunch åt jag fisk, potatis, remouladesås och sallad + ett glas vatten. Till kvällsmat åt jag ris med kycklingklubba och kall sås och ett glas mjölk. Sedan så tog jag ett äpple och ett glas vatten.
Haha ett väldigt roligt inlägg va?

RSS 2.0