Jul bak!

Idag så var jag och Hanna och tränade på morgonen. Enligt mig så är det hur skönt som helst att träna på morgonen. Man kommer verkligen igång och sen så har man hela dagen framför sig. Det var väldigt skönt att träna idag, haha. Sen så åkte Johanna med oss hem så bakade jag och Johanna tre olika julgodis sorter.
Det blev Rocky Road:


600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter

1. Smält cholkaden på låg värme i vattenbad.
2. Blanda samtliga ingredienser.
3. Fyll smeten i en plåt, cirka tre centimeter tjock och låt stelna i kylskåpet.
4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.
Det blev as  väldigt gott!

Knäck:



1,5 matskedar smör
två deciliter socker
två deciliter ljus sirap
två deciliter vispgrädde 
femtio gram mandel

landa socker, sirap och vispgrädde i en tjockbottnad kastrull.
(Det är viktigt att den är tjockbottnad så att det inte bränner
fast. Det är också bra att välja en stor kastrull som har stor
bottendiameter så går det fortare att koka).

Låt koka upp, rör lite då och då. Sänk värmen när det
börjat koka, men sänk inte mer än att det fortsätter koka.
Ju mer du kan sänka värmen utan att det slutar koka desto
större chans att det inte bränner fast. Oftast kan man sänka
lite allteftersom.

Blev väldigt gott!

Fudge:


Femtio gram smör
tre deciliter vispgrädde
tre deciliter socker
en deciliter ljus sirap
hundra gram vit choklad

1. Blanda alla ingredienserna
utom chokladen.
låt det koka upp länge tills termometern
står på över hundra tjugo grader. 
2. När smeten har nått hundra tjugofyra
grader lägger du i chokladen och
häller smeten i en form och
sedan låt den svalna.
3. Skär sedan upp kakan i små bitar.

Blev väldigt gott!

Det var väldigt mysigt idag. Vi kollade också igenom skolkatalogen, haha.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0